Продукти:  Праз лук-3-4 малки стръка.,3-4 супени лъж. олио,2-домата(или  доматено пюре-1-2 суп. лъжпюре или доматен сок(да не е сладък)-3/4чаена  чаша),1/3 суп.лъж сол,магданоз-2-3 стръка,червен пипер-1/2 суп.лъж.,брашно-1-2  суп. лъж,вода   Приготвяне:  Почистеният,измит и дребно нарязан на  кръгчета праз лук се задушава заедно в олиото до полуомекване.Добавя се и  доматите(доматеният сок).Отделно(в малко тиганче ) се запича брашното ,като  непрекъснато се бърка докато добие златист цвят след което се добавя вода докато  се получи рядка каша.Добавя се в тенджерата към праза и доматите.Бърка се докато  заври(ако е гъсто се добавя още вода - докато ви хареса гъстотата) Добавя се и  нарязан магданоз.След като заври- се захлюпва с капак и се изключва котлона  ,като се оставя да ври без да се измества от котлона.  Можете да подправите на  вкус с лимонов сок