петък, 19 октомври 2012 г.

Пиле с броколи



Продукти:
3 обезкостени, без кожа пилешки гърди, печени и нарязани на парченца (около 2 чаши)
2 чаши печени розички броколи
60 г.фетучини/Фетучините са вид италианска паста от твърда пшеница, на тънки ленти, навити на руло.
2 супени лъжици студено пресован зехтин
2 супени лъжици накълцан чесън
2 супени лъжици брашно
1 чаша пилешки бульон
1/4 чаша кисело мляко
1/4 чаша обезмаслено мляко
1/4 чаена лъжичка черен пипер
1 щипка смляно индийско орехче
3/4 чаша прясно настърган кашкавал
Начин на приготвяне:
В тенджера с вряща подсолена вода,  макароните  се сварете според указанията на опаковката. Изцедете ги  и оставете настрана.
В средна тенджера, загрейте зехтина на средно-слаб огън. Добавете чесъна и варете, като разбърквате често, докато чесънът е позлатнеее.Смесете с брашното, докато  стане гладко. Постепенно размесете в пилешкия бульон,  киселото мляко, прясното мляко, черния пипер и индийско орехче. Поставете го да заври, като го разбърквате непрекъснато. Намалете топлината и оставете да къкри, като го разбърквате леко, докато сместа се сгъсти, около 3 минути. Поръсва се с 3/4 чаша кашкавал
Добавяте и вареното пилешко  месо , броколите към  соса,  и след това добавяте и варените макаронени изделия. Може да добавите повече кашкавал ако желаете.


Няма коментари:

Публикуване на коментар