неделя, 9 ноември 2014 г.

Гъбена супа с ориз

Продукти
. 400 г гъби печурки
. 6 с. л. ориз
. 1 морков
. 1 глава кромид лук
. 30 г масло
. 2 с. л. брашно
. 1 ч.л. чубрица
. черен пипер на вкус



Приготвяне:

  • Гъбите се измиват и се нарязват на филийки. Задушават се в масло 5-10 минути  (може и в олио,но с масло става по-вкусно)
  • Почистват се и се нарязват лука и моркови и се  прибавят  към гъбите и отново се задушават  под капак за 3-4 минути.
  • Сместа се поръсва с брашно и се разбърква.
  • Прибавя се постепенно водата и като заври се прибавя и ориза
  • Гъбената супа с ориз се овкусява с черен пипер и сол и се вари на умерен огън 30 минути (ако е прекалено гъста супата се разрежда с допълнително 300-400 мл вода). 5 минути преди готовност прибавяме и  чубрицата.
  • Готовата гъбена супа с ориз се разпределя по чинии и се поднася гореща , поръсена със ситно нарязан копър(по желание)

Няма коментари:

Публикуване на коментар