Гъбена супа с ориз
Продукти
. 400 г гъби печурки
. 6 с. л. ориз
.
1 морков
.
1 глава кромид лук
.
30 г масло
.
2 с. л. брашно
.
1 ч.л. чубрица
.
черен пипер на вкус
Приготвяне:
- Гъбите се измиват и се нарязват на филийки. Задушават се в масло 5-10 минути (може и в олио,но с масло става по-вкусно)
- Почистват се и се нарязват лука и моркови и се прибавят към гъбите и отново се задушават под капак за 3-4 минути.
- Сместа се поръсва с брашно и се разбърква.
- Прибавя се постепенно водата и като заври се прибавя и ориза
- Гъбената супа с ориз се овкусява с черен пипер и сол и се вари на умерен огън 30 минути (ако е прекалено гъста супата се разрежда с допълнително 300-400 мл вода). 5 минути преди готовност прибавяме и чубрицата.
- Готовата гъбена супа с ориз се разпределя по чинии и се поднася гореща , поръсена със ситно нарязан копър(по желание)
. 6 с. л. ориз
. 1 морков
. 1 глава кромид лук
. 30 г масло
. 2 с. л. брашно
. 1 ч.л. чубрица
. черен пипер на вкус
Приготвяне:
- Гъбите се измиват и се нарязват на филийки. Задушават се в масло 5-10 минути (може и в олио,но с масло става по-вкусно)
- Почистват се и се нарязват лука и моркови и се прибавят към гъбите и отново се задушават под капак за 3-4 минути.
- Сместа се поръсва с брашно и се разбърква.
- Прибавя се постепенно водата и като заври се прибавя и ориза
- Гъбената супа с ориз се овкусява с черен пипер и сол и се вари на умерен огън 30 минути (ако е прекалено гъста супата се разрежда с допълнително 300-400 мл вода). 5 минути преди готовност прибавяме и чубрицата.
- Готовата гъбена супа с ориз се разпределя по чинии и се поднася гореща , поръсена със ситно нарязан копър(по желание)