Тиквеник с готови кори
Продукти:1 пакет фини кори, 1 кг тиква, 1 ч.ч. захар, 1 ч.ч. орехи, 1-2 ч.л канела според вкуса ви, 1 ч.ч. олио, пудра захар за поръсване
Приготвяне: Тиквата се настъргва на едро ренде се слага в тиган с 1 с.л .нагорещено олио на котлона за около десетина минути за да поомекне малко като се разбърква и след това се поръсва със захарта, начуканите на едро орехи и канелата. Всяка кора се маже с четка натопена в олио и се прегъва на две Отгоре се маже пак с олио и се поръсва със захар .В края по дължината на прегъната кора се поръсва около 2 с.л. от сместа с тиквата. Навива се на руло изапочва да се реди от края към центъра в кръгла намазана с олио тава. След като се наредят всички кори в тавата ,се намазват отгоре с четка потопена в олио.
Тиквеникът се пече в предварително загрята фурна на 190 градуса до готовност, около 30-35 мин.