Тиквеник с готови кори


 
Продукти:1 пакет фини кори, 1 кг тиква, 1 ч.ч. захар, 1 ч.ч. орехи, 1-2 ч.л канела според вкуса ви, 1 ч.ч. олио, пудра захар за поръсване
 Приготвяне: Тиквата се настъргва на едро ренде  се слага в тиган с 1 с.л .нагорещено олио  на котлона  за около десетина минути за да поомекне малко  като се разбърква и след това  се поръсва със захарта, начуканите на едро орехи и канелата. Всяка кора се маже с четка натопена в олио  и се прегъва на две  Отгоре се маже пак с олио и се поръсва със захар .В края по дължината на прегъната кора се поръсва около 2 с.л. от сместа с тиквата. Навива се на руло изапочва да се реди от края към центъра  в кръгла намазана с олио тава. След като се наредят всички кори в тавата ,се намазват отгоре с четка потопена в олио.
 Тиквеникът се пече в предварително загрята фурна на 190 градуса до готовност, около 30-35 мин.

Популярни публикации от този блог

Празена кашичка

Колибарска салата

Шницел