неделя, 9 ноември 2014 г.

Хрупкави печени картофи

 Продукти: 1 кг картофи, 2 с.л. олио, 2 – 3 скилидки чесън, 1/2 зелена чушка, 1/2 червена чушка, 1 глава кромид лук (средна), шипка мащерка,чубрица на вкус,смлян черен пипер на вкус, щипка червен пипер
 Приготвяне: Картофите се  обелват измиват хубаво , нарязват се на кубчета със страна 2,5 – 3 см. Лука, чесъна и зелената и червената чушка се нарязват на ситно; В голяма купа с капак се слагат подправките, прибавят се нарязаните картофи, чесъна, лука, чушките и олиото; Кутията се затваря с капака и хубаво се разтръсква за да може подправките да полепнат по картофите; Картофите се изсипват в тава и се долива около 50 мл вода.
 Пекат се в предварително загрята фурна на 220 градуса, като се разбъркват на няколко пъти за да не залепнат; 

Няма коментари:

Публикуване на коментар