неделя, 9 ноември 2014 г.

Сарми с лозови листа

 Продукти: 40-50 лозови листа(лапад) , 4-5 глави лук,, 5-6 стръка зелен лук,,1 връзка магданоз,, 1/2 връзка копър, 1/2 връзка джоджен, 1 лимон, 1 чаена чаша олио, 1,5 чаена чаша ориз чубрица,черен пипер, сол
 Приготвяне:Обеленият лук сварявате в подсолена вода и след като изстине го наречете заедно със суровия зелен лук и магданоза. Всичко това задушете заедно с ориза и олиото и 300 мл вода. Поръсете с черен пипер,изцедете сока от лимона и от получената смес оформете малки сарми,увити в лозови листа(лапад). Наредете ги в плитка тенджера,плътно прилепнали една до друга. Захлюпете с чиния и залейте с хладка вода,колкото да ги покрие.Варете на тих огън.Сармите поднесете гарнирани с лимонови резенчета.

Няма коментари:

Публикуване на коментар