Щрудел
Продукти:Кори
за баница - един пакет,5-6 ябълки , 1/2 чаена чаша нарязани орехови ядки,1
ванилия
1 щипка джинджифил,1/2 ч.л. канела,захар на вкус - около 1/2 чаена чаша,олио за намазване
Приготвяне: Обелете и нарежете ябълките на малки кубчета. Смесете ги със захарта и подправките. Разстелете корите, намазваме ги с олио и сложете по малко от плънката. Завийте ги на руло. По желание може да направите малки банички - за шведска маса или да оставите корите цели, завити на руло. Можете да направите и налагана баница/редите кори на редове като ги поръсвате леко с олио и слагате плънката по средата межди корите/. Намазвате щрудела отгоре с олио. Печете в загрята фурна на 200 градуса около 25 минути.
1 щипка джинджифил,1/2 ч.л. канела,захар на вкус - около 1/2 чаена чаша,олио за намазване
Приготвяне: Обелете и нарежете ябълките на малки кубчета. Смесете ги със захарта и подправките. Разстелете корите, намазваме ги с олио и сложете по малко от плънката. Завийте ги на руло. По желание може да направите малки банички - за шведска маса или да оставите корите цели, завити на руло. Можете да направите и налагана баница/редите кори на редове като ги поръсвате леко с олио и слагате плънката по средата межди корите/. Намазвате щрудела отгоре с олио. Печете в загрята фурна на 200 градуса около 25 минути.