неделя, 9 ноември 2014 г.

Задушени пресни картофки с копър и чесън

 Продукти: 1 кг пресни картофки, 3-4 стръка зелен чесън, 1/2 връзка копър,2 с.л. олио (зехтин)
 Почистване на пресните картофи от люспите:
 Пресните картофки се сипват в голяма кутия с капак, добавя се 1 с.л. сол и вода колкото да покрие картофките. Кутията се затваря и се раздрусва хубаво.След това каротфките се измиват с четка/гъба и се остраняват само по-грубите люспички.
 Приготвяне: По-големите картофки се нарязват на половинки, малките – не. Изсипват се в тава и се поливат с олиото/зехтина и се налива 1 ч.ч. вода. Пекат се на 200 градуса, като се разбъркват от време на време, докато картофките станат златисто-кафяви.Зеленият чесън и копъра се нарязват на ситно и се посипват с тях изпечените картофки.
 Вариянт 2- Картофите се сваряват.В дълбок тиган се загрява олиото и се изсипват сварените картофки. Добавят се нарязаните на ситно чесън и зелен лук и се разбърква. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар