Мекици

Продукти: 400гр. брашно(3 чаени чаши), 250гр. леко топла (марна)вода(1 и 1/2 водна чаша), 10 гр. мая( 1 пакетче суха мая), захар за тестото-(1 чаена лъжичка),  сол-7 гр.(1 чаена лъжичка), олио 200 гр(1 чаена чаша), пудра захар за поръсване(сирене,мед ,сладко- по ваше желание)

Приготвяне:   Предварително в една чаша разтваряте маята, с малко брашно и захарта, след което се добавя към пресятото брашно, солта и хладката вода. Приготвя  се, чрез разбиване гладко меко тесто(добавя се още малко вода ако тестото е твърдо), което се оставя да втаса. С намокрени в студена вода ръце(да се внимава да не капне вода в нагорещеното масло!) се правят мекици, които се пържат от двете страни в сгорещената мазнина. Поднасят се поръсени с пудра захар, мед , сладко,сирене -по ваше желание.

Популярни публикации от този блог

Празена кашичка

Колибарска салата

Шницел