Пържени пиперки със сос
Продукти: пиперки 1 кг (12-15 бр.), растително масло 100 мл (1/2 чаена
чаша), чесън 10 скилидки, сок от сварени и прецедени домати 200 мл (1 чаена
чаша), оцет 10 мл (1 супена лъжица), магданоз 1/2 връзка, сол на вкус.
Приготвяне: Пиперките, предварително измити и подсушени, се изпържват в мазнината до зачервяване, след което се нареждат в чиния. В същата мазнина се пържат около 1 минута скилидките на чесъна. Прибавя се доматения сок заедно с оцета и се вари 1 минута. С получения сос, посолен на вкус, се заливат пиперките. Отгоре се поръсва ситно нарязания магданоз.
Приготвяне: Пиперките, предварително измити и подсушени, се изпържват в мазнината до зачервяване, след което се нареждат в чиния. В същата мазнина се пържат около 1 минута скилидките на чесъна. Прибавя се доматения сок заедно с оцета и се вари 1 минута. С получения сос, посолен на вкус, се заливат пиперките. Отгоре се поръсва ситно нарязания магданоз.