Гъби с ориз и соев сос
Продукти:
ориз - 1 ч.ч.
гъби - 250 грама печурки
лук - 1 глава
чесън -6-7 скилидки
олио - 1/2 чаена чаша
черен пипер -на вкус
сол- навкус
соев сос - на вкус
магданоз - 1 - 2 стръка
Приготвяне :
Три чаени чаши вода се слага да заври и се добава измития ориз. Сварява се .
Отделно в тиган се слага олиото и се прибавя нарязани на дребно печурките, лука и чесъна. Задушават се докато омекнат напълно.
Подправят с подправките на вкус.
В чиния се слага сварения ориз и се прибавят задушените гъби, соев сос на вкус и леко се разбърква. Отгоре на порцият
а се поставя стрък магданоз.
ориз - 1 ч.ч.
гъби - 250 грама печурки
лук - 1 глава
чесън -6-7 скилидки
олио - 1/2 чаена чаша
черен пипер -на вкус
сол- навкус
соев сос - на вкус
магданоз - 1 - 2 стръка
Приготвяне :
Три чаени чаши вода се слага да заври и се добава измития ориз. Сварява се .
Отделно в тиган се слага олиото и се прибавя нарязани на дребно печурките, лука и чесъна. Задушават се докато омекнат напълно.
Подправят с подправките на вкус.
В чиния се слага сварения ориз и се прибавят задушените гъби, соев сос на вкус и леко се разбърква. Отгоре на порцият
а се поставя стрък магданоз.