неделя, 30 ноември 2014 г.

Гъби с ориз и соев сос

Продукти:

ориз - 1 ч.ч.
гъби - 250 грама печурки
лук - 1 глава
чесън -6-7 скилидки
олио - 1/2 чаена чаша
черен пипер -на вкус
сол- навкус
соев сос - на вкус
магданоз - 1 - 2 стръка

Приготвяне :
Три  чаени чаши вода се слага да заври и се добава измития ориз. Сварява се .
Отделно в тиган се слага олиото и се прибавя нарязани на дребно печурките, лука и чесъна. Задушават се докато омекнат напълно.
Подправят с подправките на вкус.

В чиния се слага сварения ориз и се  прибавят задушените гъби, соев сос на вкус и леко  се разбърква. Отгоре на порцият

а се поставя стрък магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар