Каша от гъби

 Продукти: Гъби пресни 500 г,растително масло или краве масло-100г,брашно- 150г(1 пълна чаена чаша),сол
 Приготвяне:Гъбите се почистват и се накисват 1/2 час в студена вода,след което се измиват добре, нарязват се наситно и се варят с малко вода в добре затворен съд,докато напълно омекнат. Отделно се запържва брашното в маслото и се разрежда с отварат от гъбите, като през цялото време се бърка, за да не стане на бучки. Ако все пак има бучки, сосчето се прекарва през цедка.  Прибавят се гъбите и кашата се вари до 10-15 минути.Поднася се топла.Може да се поръси с бял пипер.

Популярни публикации от този блог

Празена кашичка

Колибарска салата

Шницел