неделя, 9 ноември 2014 г.

Кисело зеле с ориз

 Продукти: 1 средна кисела зелка(1 буркан нарязано кисело зеле),1 ч. ч. ориз,1 глава лук,1 морков,няколко зърна бял(черен) пипер,1 с.л.червен пипер,2 -3 с. л. олио.
 Приготвяне:Предварително се нарязва зелето на ивици и си приготвяте и измивате ориза. В тенджерата се налива олиото и нарязаният наситно лук се запържва за 3-4 минути. Поръсва се с червения пипер, веднага се налива една кафена чашка гореща вода и запръжката се изсипва зелето и ориза . Слагате отгоре още 2.5 чаени чаши гореща вода и пускате няколко зърна черен пипер и оставяте ястието да вру на тих огън докато се свари добре ориза. При поднясяне го наръсвате съ смлян черен пипер(пожелание)
  По лесен вариант-Може да смесите всички продукти- нарязаното кисело зеле, ориза, настъргания морков и подправките и се слага във фурната да се пече.

Няма коментари:

Публикуване на коментар