неделя, 9 ноември 2014 г.

Постни сърми с прясно зеле


 
Продукти: листа от прясно зеле , 1 кафена чаша олио , 1 глава кромид лук , 1 малък морков , 1-2 домата, 1 1/2 кафени чаши ориз ,1/2 чаена лъжичка червен пипер , 1 чаена лъжичка брашно , магданоз, сол
 Приготвяне: Зелевите листа се попарват с вряща, леко подкиселена вода. Лукът и настърганият морков се задушават в част от мазнината и малко вода. Долива се 1 чаена чаша вода и след като заври, се прибавят оризът, солта и червеният пипер. Сместа се оставя на тих огън, докато оризът поеме течността. След това се поръсва с магданоз и се оформят сармите. Подреждат се в тенджера, на дъното на която са поставени зелеви листа. Варят се на тих огън до омекване на зелето. Настърганите домати се задушават в останалата част от мазнината. Добавят се брашното, размито в малко вода, сосът от яденето и малко сол. Заливката се вари 3-4 мин. и се изсипва върху сармите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар