Гъби с ориз

 Продукти: 1/2 кг гъби,1 глава кромид лук,1 чаена чаша ориз, 3 чаени чаши вода,магданоз,олио 4-5 супени лужици, може да се добавят и 1-2 домата (или стерилизирани),сол
 Приготвяне: Изчистеният, измит и нарязан кромид лук се задушава заедно с нарязаните гъби в малко вода и олиото до омекване.Добавят се изчистеният и измит ориз(и нарязаните надребно домати ако имате),сол на вкус.и горещата вода (за да не се скашка ориза) и се вари на тих огън ,за да поеме ориза водата и да омекне- можете да добавите и ситно нарязан магданоз и черен пипер на зърна(4-5 зърна)

Популярни публикации от този блог

Празена кашичка

Колибарска салата

Шницел