неделя, 9 ноември 2014 г.

Яхния от зрял фасул


 Продукти: 2 чаени чаши фасул, 2 кафени чаши разстително масло (олио), 1 глава лук, 2-3 домата, червен пипер,2 моркова, 1-2 чушки,7 чаени чаши вода, магданоз,джоджен
 Приготвяне: Изчистеният и измит фасул се кисне в студена вода 7-8 часа(или се слага в тенджера с вода да заври и се изчаква да изстине),след което се измива отново и се вари заедно със ситно нарязан лук, морков и олиото на тих огън .Прибавят се и дребно нарязаните пиперки и се посолява. Наглежда докато ври да не остане без вода(долива се гореща вода ако е нужно) и като добре омекне боба се прибавят доматите , магданоз, джоджен и червен пипер след което се вари още 5-10 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар