Продукти: Праз лук-3-4 малки стръка.,3-4 супени лъж. олио,2-домата(или доматено пюре-1-2 суп. лъжпюре или доматен сок(да не е сладък)-3/4чаена чаша),1/3 суп.лъж сол,магданоз-2-3 стръка,червен пипер-1/2 суп.лъж.,брашно-1-2 суп. лъж,вода Приготвяне: Почистеният,измит и дребно нарязан на кръгчета праз лук се задушава заедно в олиото до полуомекване.Добавя се и доматите(доматеният сок).Отделно(в малко тиганче ) се запича брашното ,като непрекъснато се бърка докато добие златист цвят след което се добавя вода докато се получи рядка каша.Добавя се в тенджерата към праза и доматите.Бърка се докато заври(ако е гъсто се добавя още вода - докато ви хареса гъстотата) Добавя се и нарязан магданоз.След като заври- се захлюпва с капак и се изключва котлона ,като се оставя да ври без да се измества от котлона. Можете да подправите на вкус с лимонов сок
Продукти: картофи – 1 кг. , лук – 1 глави, моркови – 1 бр. , царевица – 200 гр. ,магданоз, сол, олио Приготвяне: Сваряваме картофите цели. Обелваме ги и наря зваме на ситни кубчета. Прибавяме царевицата от консерва. Морковите се измиват и почистват добре. Настъргваме ги на средно ренде. Към тях добавяме и ситно нарязаният лук. Накрая добавяме магданозът, солта и олиото.
Виенски шницел на Йоана Продукти: 600 г телешко бонфиле, нарязано на 4 парчета по 150 грама всяко сол около 100 г брашно 2 яйца от свободно отглеждани кокошки около 150 г галета олио за пържене Бързи шницели от кайма и бира Продукти за 8 шницела: 500 г кайма, 2 глави кромид лук (настърган), 3 яйца, 2 ч.ч. брашно, 1 ч.ч. бира, черен пипер, сол Всичките продукти се разбъркват и сместа се оставя да престои 15-ина минути. В тиган със сгорещено олио с черпак се изсипват шницелите и се пържат от двете страни до готовност. Вкусни и сочни шницели от кайма Продукти: 500гр. кайма,2 яйца, 2 суп. лъж. кис. мляко, 1/2 ч.л. сода, 1 скилидка чесън, сол, чер. пипер, кимион, магданоз, чубрица, (малко настърган кашкавал няма да навреди) за паниране: галета , 2-3 яйца Омесвате всички продукти (без яйцата и галетата) и оставяте в хладилника за 2-3 часа. После оформяте шницелите и овалвате в яйце, галета, яйце, галета и пържите на слаб огън. Шницели "Всичко по пет&