неделя, 9 ноември 2014 г.

Леща яхния

 Продукти: за 5 порции: 1 1/3 ч. ч. леща,5 с. л. растително масло, 1/2 морков,1 малък резен целина, 1 с. л, дребно нарязан праз лук (кромид лук),1 домат,1 скилидка чесън,1 с. л. брашно,1/3 ч. л. червен пипер,2--3 стръка чубрица на връзки, 1/3 ч. л. сол. 250-300 г леща, 1 глава лук, около 10 скилидки чесън, 1 бр. морков, 2 ч.л. червен пипер, сол, чубрица, 1-2 бр. домати, 1 бр. червена чушка, 3-4 с.л. мазнина, стрък целина, 2 с.л. брашно
 Приготвяне: Изчистената и измита леща се залива със студена вода и се вари на тих огън с растително масло. 10--15 минути след завирането се прибавят нарязаните надребно праз лук (кромид лук), морков и целина. Варенето продължава доомекване на лещата и ароматичните корени. След това се прибавят дребно нарязаните домати, чесън и размитото с вода брашно, забъркано с червения пипер. Пускат се клонките чубрица, посолява се и се оставя да ври още 10--15 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар