Палачинки

 Продукти: 2 яйца ,4 супени лъж. сухо мляко(или прясно мляко-1 чаена чаша),2 чаени чаши вода(1 ч.ч.вода ако сложите и ч .чаша прясно мляко),3 чаени чаши брашно,1 малка щипка сол
 Приготвяне: Всичко се разбива добре ( тестото трябва да стане гъсто като гъста боза)
 Загрявате тигана,намазвате дъното с масло и изливате един черпак от тестото-след като се запече- обръщате внимателно ,да не се разкъса палачинката -след което намазвате отгоре пак с масло- изчаквате докато се запече и от другата страна и махате палачинката.Слагате я в чиния и намазвате ненамазаната страна с масло.
 Сервирате с мед,сладко или сирене- според вкуса

Популярни публикации от този блог

Празена кашичка

Колибарска салата

Шницел