неделя, 9 ноември 2014 г.

Домашна млечна майонеза

Продукти: Цедено кисело мляко(500г),2-3 яйца, олио колкото поеме, 1 глава лук
Приготвяне: Отделяте жълтъка, слагате го в чист и сух суд и започвате да го разбивате  и едновременно  съвсем леко и плавно добавяте олиото. Внимавате сместа да не се пресече (трябва да добавяте олиото в много плавно и по малко) Сместа еготова когато добре се сгъсти-получава се  домашна яйчна майонеза. След като е готова яйчната майонеза я прибавяте към изцеденото кисело мляко, добавяте ситно нарязания лук , сол на вкус и разбърквате добре. Може да я държите в буркан в хладилника.Намазана на филия е голяма вкуснотия.


мммммм......любима ми е :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар