неделя, 9 ноември 2014 г.

Картофи огретен

 Продукти: Картофи 600 гр., 1/4 чаена чаша растително масло,-7 суп.лъж. настъргано сирене, 1/3 чаена чаша прясно мляко, 2 яйца1/2 съп.лъж. червен пипер,3-4 стръка магданоз
 Приготвяне: Измитите картофи се обелват и се нарязват на кръгове,поставят се в тенджера с малко вода и се варят до омекване.Предварително се разбива 1 яйце със сиренето и магданоза.Тавата се намазва с мазнина и се слага ред от картофите отгоре се изсипва сместта от сиренето и се поръсва с мазнина(можете да сложите краве масло вместо растителна мазнина ).Слага се още един слой картофи .Разбива се прясното мляко със останалото яйце и се изсипва отгоре .Поръсва се с чевения пипер
 Забележка. Картофите могат да се варят и необелени. След сваряването се обелват и изстинали се режат .

Няма коментари:

Публикуване на коментар