неделя, 9 ноември 2014 г.

Зеленчукова супа

 Продукти: олио 3-4 супени лъжици, 4-5 картофа , 1 глава лук , малко спагети(на око) , 2 моркова, сол на вкус, пресен магданоз, домат-2 бр от консерва или пресни(може и доматено пюре), 1/2 глава целина(ако имате), 2 чушки(става добре с тях), сушена чубрица
 Приготвяне:Изчистете и измиите морковите и целината. Настържете ги на едро ренде и ги пуснете във вряща, подсолена вода заедно с накълцания на ситно лук. Сложете и мазнината. След 10 минути добавете нарязаните на кубчета картофи, нарязаните на дребно чушки и доматите – обелени и настъргани. Когато всички съставки се сварят добре , сложете предварително разбърканото брашно с лимоновия сок от 1/2 лимон , сложете и чубрицата и оставете още 5 минути да поври. Преди да свалите от огъня добавете ситно нарязания магданоз(ако го имате) – ситно нарязан
  Когато не спазвате пости , вмето брашното с лимона застройте я с яйцето и киселото мляко, като първо ги разбиете добре с няколко лъжици от супата, а след това изсипвате готовата смес бавно в тенджерата при непрестанно разбъркване.

Няма коментари:

Публикуване на коментар