Вегетарианска яхния с лукчета
Продукти: 400 г. дребни лукчета(арпаджик), 400 г. лик, 100мл. бяло вино, 100
г целина, 100 г. моркови,3-4 настъргани домата(2 лъжици доматено пюре), 2-3
скилидки чесън, 1 кафена лъжичка черен пипер, 1 с. лъжица припечено брашно, 1
дафинов лист, ч връзка магданоз, олио, черен пипер, сол
Приготвяне: В олиото задушете нарязаните лук, целина,моркови. Прибавете настърганите домати, дафиновия лист, 3-4 зърна черен пипер, скилидките чесън, червения пипер,размитото брашно. Залейте с виното и 200 мл топла топла вода.Щом заври прибавете почистените лукчета. Варете на тих огън или запечете в умерено силна фурна. Щом отстраните ястието от огъня,поръсете със ситно нарязан магданоз.
Приготвяне: В олиото задушете нарязаните лук, целина,моркови. Прибавете настърганите домати, дафиновия лист, 3-4 зърна черен пипер, скилидките чесън, червения пипер,размитото брашно. Залейте с виното и 200 мл топла топла вода.Щом заври прибавете почистените лукчета. Варете на тих огън или запечете в умерено силна фурна. Щом отстраните ястието от огъня,поръсете със ситно нарязан магданоз.