неделя, 9 ноември 2014 г.

Постно прясно зеле

 Продукти: 1зелка ,около  2 кафени чашки олио, 1 ч.чаша настърган домат(може и от консерва), 1 лъжица брашно, магданоз,червен пипер, черен пипер , сол
 Приготвяне: Посолете нарязаното на тънки ивици зеле и го задушете в мазнината на тих огън. когато поомекне,прибавете кафена чашка топла вода и доматите. Оставете на тих огън. Към свареното зеле прибавете червения пипер, размитото в малко вода брашно.Може да сложите и малко ориз вместо брашно ако зелето е по водно. Варете 5-6 минути и подправете с черния пипер и нарязания наситно магданоз.Като подправки към постното зеле може да се добавят 2-3 скилидки чесън 

Няма коментари:

Публикуване на коментар