неделя, 9 ноември 2014 г.

Манастирска чорба от леща


 Продукти: 1 чаена чаша леща, 3 супени лъжици растително масло, 1/2 стрък праз(лук), 1 морков, 1/“ главичка целина, 3 домата (пресни или консерва), 1 глава чесън, 1 клонче чубрица,оцет, сол и магданоз на вкус.
 Приготвяне: Почистената и измита леща се залива със студена вода и след като заври се отпенва.  Добавя се  мазнината и след това се добавят едновременно  дребно нарязания праз, нарязаните накубчета морков и целина,обелените скилидки на чесъна и чубрицата. Малко преди да е сварена лещата,се прибавят червените домати, нарязани на дребно. Готовата супа се овкусява със сол и оцет и се поръсва с дребно нарязан магданоз (по желание) .

Няма коментари:

Публикуване на коментар