неделя, 9 ноември 2014 г.

Картофи по селски

  Продукти: 1 кг по-едри картофи, 1 ч.л. червен пипер, 1 ч.л.чубрица, черен пипер на вкус, 2 с.л. царевично брашно или галета
 копър за поръсване, олио за пържене
 Приготвяне: Избират се по-едри картофи и се измиват. Сваряват необелени в подсолена вода до готовност.
 Като изстинат се нарязват на едри парчета и се слагат в кутия с капак заедно с подправките и цаервчното брашно.
 Кутията се разклаща за да могат подправките да полепнат по картофите.След това се пържат в олио, докато хванат златиста коричка.Поднасят се топли, поръсени със ситно нарязан копър.
 В зависимост от нашето желание подправките могат да бъдат различни, може да се добави чесън, сирене или да се приготвят с лют червен пипер.
 Може да се приготви както с пресни картофки, така и със стари.

Няма коментари:

Публикуване на коментар