Картофено пюре

 Продукти: Картофи-5-6 броя или по Ваше осмотрение, кромид лук, олио(3-4 супени лъжици) и ако имате кисели краставички(3-4 броя)
 Приготвяне: Обелвате картофите и ги нарязвате на парчета.Заливате ги със студена вода-малко-почти да ги покрива.Захлюпвате тенджерата с капак и пускате котлона -след като заврят - намаляте степента за да врят на тих огън- докато омекнат добре.Още горещи пасирате (като добавяте от горещата вода в която са вряли,ситно нарязания кромид,олиото.Ако имате и кисели краставички- нарежете ги на ситно и ги прибавете и тях.Оформете в чинии- може да се ползва и като гарнитура

Популярни публикации от този блог

Празена кашичка

Колибарска салата

Шницел