сряда, 10 декември 2014 г.

Картофи на фурна със сирене и бекон


Продукти:
2 резена бекон
3 големи картофа(измити)
4 скилидки чесън (нарязани на филийки)
½ чаша разтопено масло със сол
2 стръка розмарин
сол и черен пипер на вкус
100 гр настъргано  кашкавал или сирене

Нарежете  бекона на парчета и поставете ги на дъска или  плоска чиния във фризера
Добре измитите  картофите  ги подпретеот двете страни с  две дървени лъжици.
Направи разрези от около половин сантиметър в картофите, но не до долу- дървените лъжици от страни на картофите ще помогнат за предотвратяване ножа да стигне до края.
Нарежете  чесъна на тънки филийки.
В един от картофите, поставете парче от чесън във всеки разрез.
Извадете бекона от фризера и в друг картоф, поставете парче бекон на всеки разтрез.
 Поставете картофите в тава и  с четка и  разтопено масло ги намажете отгоре.
В картофите  с чесън, сложете няколко клончета от розмарин.
Сложете сол и черен пипер върху картофите и печете на средно предварително загрята фурна за около 30 минути.
Извадете от фурната, с четката и  маслото пак ги намажете и ги върнете обратно във фурната за 30 минути. Времето може да варира в зависимост от фурната  и размера на картофите.
Извадете картофите отново,  и настържете отгоре сирене или кяашкавал.
Върнете обратно във фурната, докато се разтопи сиренето и сервирайте веднага.
Сервирайте като предястие или гарнитура към месо.


И още един начин  за пълеж на картофи


Няма коментари:

Публикуване на коментар