сряда, 10 декември 2014 г.

Шницел

Виенски шницел на Йоана

Продукти:
600 г телешко бонфиле, нарязано на 4 парчета по 150 грама всяко
сол
около 100 г брашно
2 яйца от свободно отглеждани кокошки
около 150 г галета
олио за пържене



Бързи шницели от кайма и бира

Продукти за 8 шницела:
500 г кайма, 2 глави кромид лук (настърган), 3 яйца, 2 ч.ч. брашно, 1 ч.ч. бира, черен пипер, сол

 Всичките продукти се разбъркват и сместа се оставя да престои 15-ина минути. В тиган със сгорещено олио с черпак се изсипват шницелите и се пържат от двете страни до готовност.

Вкусни  и сочни шницели от кайма 

Продукти:
500гр. кайма,2 яйца, 2 суп. лъж. кис. мляко, 1/2 ч.л. сода, 1 скилидка чесън, сол, чер. пипер, кимион, магданоз, чубрица, (малко настърган кашкавал няма да навреди)

за паниране: галета , 2-3 яйца

Омесвате всички продукти (без яйцата и галетата) и оставяте в хладилника за 2-3 часа. После оформяте шницелите и овалвате в яйце, галета, яйце, галета и пържите на слаб огън.

Шницели "Всичко по пет"

Продукти: 500 гр. кайма ,5 яйца,5 с.л. брашно,5 с.л кисело мляко с 1/2 ч.л. сода бикарбонат,5 с.л. газирана вода или бира,подправки на вкус-сол,магданоз,чубрица...

Омесваме всички продукти и с помоща на лъжица вземаме от сместта и пържим шницелите  в загрята,но не силна мазнина...с лъцичката хубаво се заглаждат,за да не са дебели.


ето и  шницели от Звездев

Няма коментари:

Публикуване на коментар