Шницел
Виенски шницел на Йоана
Продукти:
600 г телешко бонфиле, нарязано на 4 парчета по 150 грама всяко
сол
около 100 г брашно
2 яйца от свободно отглеждани кокошки
около 150 г галета
олио за пържене
Бързи шницели от кайма и бира
Продукти за 8 шницела:
500 г кайма, 2 глави кромид лук (настърган), 3 яйца, 2 ч.ч. брашно, 1 ч.ч. бира, черен пипер, сол
Всичките продукти се разбъркват и сместа се оставя да престои 15-ина минути. В тиган със сгорещено олио с черпак се изсипват шницелите и се пържат от двете страни до готовност.
Вкусни и сочни шницели от кайма
Продукти:
500гр. кайма,2 яйца, 2 суп. лъж. кис. мляко, 1/2 ч.л. сода, 1 скилидка чесън, сол, чер. пипер, кимион, магданоз, чубрица, (малко настърган кашкавал няма да навреди)
за паниране: галета , 2-3 яйца
Омесвате всички продукти (без яйцата и галетата) и оставяте в хладилника за 2-3 часа. После оформяте шницелите и овалвате в яйце, галета, яйце, галета и пържите на слаб огън.
Шницели "Всичко по пет"
Продукти: 500 гр. кайма ,5 яйца,5 с.л. брашно,5 с.л кисело мляко с 1/2 ч.л. сода бикарбонат,5 с.л. газирана вода или бира,подправки на вкус-сол,магданоз,чубрица...
Омесваме всички продукти и с помоща на лъжица вземаме от сместта и пържим шницелите в загрята,но не силна мазнина...с лъцичката хубаво се заглаждат,за да не са дебели.
ето и шницели от Звездев
Продукти:
600 г телешко бонфиле, нарязано на 4 парчета по 150 грама всяко
сол
около 100 г брашно
2 яйца от свободно отглеждани кокошки
около 150 г галета
олио за пържене
Бързи шницели от кайма и бира
Продукти за 8 шницела:
500 г кайма, 2 глави кромид лук (настърган), 3 яйца, 2 ч.ч. брашно, 1 ч.ч. бира, черен пипер, сол
Всичките продукти се разбъркват и сместа се оставя да престои 15-ина минути. В тиган със сгорещено олио с черпак се изсипват шницелите и се пържат от двете страни до готовност.
Вкусни и сочни шницели от кайма
Продукти:
500гр. кайма,2 яйца, 2 суп. лъж. кис. мляко, 1/2 ч.л. сода, 1 скилидка чесън, сол, чер. пипер, кимион, магданоз, чубрица, (малко настърган кашкавал няма да навреди)
за паниране: галета , 2-3 яйца
Омесвате всички продукти (без яйцата и галетата) и оставяте в хладилника за 2-3 часа. После оформяте шницелите и овалвате в яйце, галета, яйце, галета и пържите на слаб огън.
Шницели "Всичко по пет"
Продукти: 500 гр. кайма ,5 яйца,5 с.л. брашно,5 с.л кисело мляко с 1/2 ч.л. сода бикарбонат,5 с.л. газирана вода или бира,подправки на вкус-сол,магданоз,чубрица...
Омесваме всички продукти и с помоща на лъжица вземаме от сместта и пържим шницелите в загрята,но не силна мазнина...с лъцичката хубаво се заглаждат,за да не са дебели.
ето и шницели от Звездев