Паниран кашкавал и синьо сирене с паста Патафри
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
400 г качествен кашкавал
250 г синьо сирене (по твърдо)
Зехтин или друга мазнина за пържене
За паста Патафри:
150 г брашно
150 мл бира
1 яйце
1 с.л. зехтин
Черен пипер
Сол
Пастата Патафри е добра за панировка на кашкавал, сирена така и на зеленчуци
Начин на приготвяне на паста Патафри:
Отделете жълтъка от белтъка ии се разбива жълтъка добре.
На части прибавете брашното и бирата. Получава се гъста смес подобна на гъсто кексово тесто- прехвъля се в купа.
Разбива се белтъка на пяна и с внимателно разбъркване се смесват двете части на панировката.
Добавя се зехтин.
Пастата трябва да е достатъчно гъста, за да полепне добре по продукта и да не се стича.
Ако приготвите по-рядка смес, ще бъде необходимо да овалвате продуктите за паниране в брашно и след това в паста.
В зависимост от продуктите, които ще панирате, в пастата може да добавите зелени или други подправки.
В дълбок тиган се загрява достатъчно количество олио и се изпържвате добре покритите с паста продукти.
Да ви е сладко :)
400 г качествен кашкавал
250 г синьо сирене (по твърдо)
Зехтин или друга мазнина за пържене
За паста Патафри:
150 г брашно
150 мл бира
1 яйце
1 с.л. зехтин
Черен пипер
Сол
Пастата Патафри е добра за панировка на кашкавал, сирена така и на зеленчуци
Начин на приготвяне на паста Патафри:
Отделете жълтъка от белтъка ии се разбива жълтъка добре.
На части прибавете брашното и бирата. Получава се гъста смес подобна на гъсто кексово тесто- прехвъля се в купа.
Разбива се белтъка на пяна и с внимателно разбъркване се смесват двете части на панировката.
Добавя се зехтин.
Пастата трябва да е достатъчно гъста, за да полепне добре по продукта и да не се стича.
Ако приготвите по-рядка смес, ще бъде необходимо да овалвате продуктите за паниране в брашно и след това в паста.
В зависимост от продуктите, които ще панирате, в пастата може да добавите зелени или други подправки.
В дълбок тиган се загрява достатъчно количество олио и се изпържвате добре покритите с паста продукти.
Да ви е сладко :)