събота, 4 април 2015 г.

Паниран кашкавал и синьо сирене с паста Патафри

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
400 г качествен кашкавал
250 г синьо сирене (по твърдо)
Зехтин или друга мазнина за пържене
За паста Патафри:
150 г брашно
150 мл бира
1 яйце
1 с.л. зехтин
Черен пипер
Сол

Пастата Патафри е добра за панировка  на кашкавал, сирена така и  на зеленчуци

Начин на приготвяне на паста Патафри:

Отделете жълтъка от белтъка ии се разбива жълтъка добре.

На части прибавете брашното и бирата. Получава се  гъста смес подобна на  гъсто кексово тесто- прехвъля се  в купа.

Разбива се  белтъка на  пяна и с внимателно разбъркване се смесват двете части на панировката.

Добавя се  зехтин.

Пастата трябва да е достатъчно гъста, за да полепне добре по продукта и да не се стича.

Ако приготвите по-рядка смес, ще бъде необходимо да овалвате продуктите за паниране в брашно и след това в паста.

В зависимост от продуктите, които ще панирате, в пастата може да добавите зелени или други подправки.

В дълбок тиган  се загрява  достатъчно количество  олио и се изпържвате добре покритите с паста продукти.

Да ви е сладко :)


Няма коментари:

Публикуване на коментар