Пиле с гъби и сметана


Продукти:
500 г пилешки гърди
500 г печурки
1 скилидка чесън
3 стръка мащерка
200 мл бяло вино
брашно за овалване
2 с. л. краве масло
2 с. л. олио
100 мл растителна сметана
100 г топено сирене
сол и черен пипер на вкус

Приготвяне:
Пилешките гърди се нарязват на кубчета. Гъбите се почистват от пънчетата, обелват се и се режат натънко. Чесънът се наситнява.
2.Месото се овкусява със сол и черен пипер.
3.Поръсва се с брашно и се разбърква. След това се слага в цедка, за да падне излишното брашно, запържва се в половината от маслото и олиото и се изважда.
4.Гъбите, чесънът и наситнената мащерка се запържват в същия съд в останалата половина от олиото и маслото.
5.Налива се виното.
6.Щом течността се редуцира, се сипва сметаната.
7.Прибавя се сиренето.
8.Месото се връща в съда.
9.Налива се много малко вода, колкото да се разреди леко сосът. Готви се още 2–3 минути и се дърпа от котлона.

http://www.bonapeti.bg/recepti/Pile-s-gabi-i-smetana/

Популярни публикации от този блог

Празена кашичка

Колибарска салата

Шницел