Тибетски хляб (бърз хляб)
Съставки:
- 1 ½ ч.ч. пълнозърнесто брашно (може и ръжено, брашно от дурум или камут)
- 1 ч.ч. вода
- 1 ч.л. сода
- сол на вкус
- 2 с.л. зехтин
Начин на приготвяне:
Всички съставки, без зехтина, се разбъркват до получаването на еднородно лепкаво тесто. Зехтина се сипва в тиган. Когато той загрее, тестото се изсипва отгоре докато се образува питка. След това се добавят 2 с.л. вода по края на тестото и се захлупва с капак. Пече се 8-10 минути от едната страна на средна температура. После се обръща и се пече още 5 минути от другата.
- 1 ½ ч.ч. пълнозърнесто брашно (може и ръжено, брашно от дурум или камут)
- 1 ч.ч. вода
- 1 ч.л. сода
- сол на вкус
- 2 с.л. зехтин
Начин на приготвяне:
Всички съставки, без зехтина, се разбъркват до получаването на еднородно лепкаво тесто. Зехтина се сипва в тиган. Когато той загрее, тестото се изсипва отгоре докато се образува питка. След това се добавят 2 с.л. вода по края на тестото и се захлупва с капак. Пече се 8-10 минути от едната страна на средна температура. После се обръща и се пече още 5 минути от другата.