неделя, 6 септември 2015 г.

Омлетен кейк по провансалски

Тази рецепта ми се видя интересна и вкусна - ще я пробвам :)



Вижте рецептата от сайта на Бон апети

Омлетен кейк по провански- от Бон апети











Необходими продукти:
12 яйца (размер Л)
140 мл прясно мляко
2 малки тиквички
6 печени червени чушки
1 глава червен лук
2 скилидки чесън
100 мл зехтин „Помаче“
сол и черен пипер на вкус
за пълнежа:
300 г крем сирене
200 г краве сирене
3 с. л. заквасена сметана
1/2 връзка босилек

Начин на приготвяне:

1 Тиквичките се нарязват на малки кубчета, чесънът се наситнява и заедно се запържват в 20 мл от зехтина, докато леко омекнат. След това се изваждат в купа и се оставят да се охладят.

2 В същият съд, заедно с 20 мл зехтин се запържва и лукът, нарязан на ивички. След като омекне добре се прибавят и чушките, също нарязани на ивички. Запържват се закратко. Изваждат се в друга купа и се охлаждат.

3 Яйцата се разделят по 6 в двете купи, млякото също се разделя в двата съда, овкусява се със сол и черен пипер и се разбива добре.

4 От всяка смес се приготвят по 3 омлета – тънки и големи, като преди всеки в съда се наливат по 10 мл от зехтина.

5 Кравето сирене се намачква с вилица и се добавят крем сиренето, сметаната и наситнения босилек.

6 На дъното на чиния се поставя омлет с червени чушки, отгоре се слага от пълнежа, следва омлет с тиквички, плънка и така докато се завърши с омлет. По желание може да се направи и във форма за торта с регулиращи се стени.

7 Оставя се в хладилник за 2 часа, да стегне. После се нарязва, като може да се декорира с листа босилек.

Няма коментари:

Публикуване на коментар