Палачинки без яйца


Настъргваме един картоф на едрото ренде и друг картоф на ситното ренде. Съединяваме двете части, добавяме малко брашно и сол. Добре разбъркваме и печем на добре загрят тиган с растително масло.


и още една рецепта:

Продукти:

  • брашно - 1 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • газирана вода - 2 1/2 ч.ч.
  • захар - 1 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • сол - 1 щипка
  • олио - за пържене

Начин на приготвяне
Разбъркайте брашното с газираната вода, захарта, ванилията, бакпулвера и солта. Разбийте с миксер до получаване на рядка каша.
Добавете 1 с.л. олио и разбийте още малко. В тиган с незалепващо покритие капнете няколко капки олио и когато се сгорещи, разстелете първата палачинкаи след като се запече от едната страна я обърнете от другата.
Преди пърженето на всяка палачинка капвайте на дъното по няколко капки олио. Поднесете готовите палачинки с плодове, сметана или конфитюр по избор.


Популярни публикации от този блог

Празена кашичка

Колибарска салата

Тибетски хляб (бърз хляб)