Пърленки
Продукти
Приготвяне
Разтворете първо маята в малко от топлата вода със захарта. Щом се активизира, добавете към нея всички останали продукти - останалата вода, 5 с.л. олио, сол и брашното. Замесете меко тесто и го оставете да втаса.
От тестото се разточват питки, които се пържат върху сгорещен намазнен сач или тиган. Щом обърнете питката от втората страна, намазвайте вече опечената със смес от маслото, чесъна и шарената сол.
- мая - 1/2 кубче мая 20 г или 1 пакетче суха
- вода - 350 мл топла
- зехтин - 5 с.л., може и олио + още за намазване
- захар - 1 с.л.сол - 1 с.л.брашно - към 5 ч.ч. пресято
- шарена сол
- чесън - няколко скилидки счукан
- масло - около 2 с.л.
Приготвяне
Разтворете първо маята в малко от топлата вода със захарта. Щом се активизира, добавете към нея всички останали продукти - останалата вода, 5 с.л. олио, сол и брашното. Замесете меко тесто и го оставете да втаса.
От тестото се разточват питки, които се пържат върху сгорещен намазнен сач или тиган. Щом обърнете питката от втората страна, намазвайте вече опечената със смес от маслото, чесъна и шарената сол.